IBAN-Acceptgiro wordt op de juiste manier ingevuld. 

Acceptgiroverspreiders versturen sinds begin van dit jaar alleen nog maar IBAN-Acceptgiro’s. Afgelopen week was van alle verwerkte Acceptgiroformulieren bijna 98% een IBAN-Acceptgiro. 92,5% van deze IBAN-Acceptgiro’s is op de juiste manier ingevuld: met een IBAN. Dit is een bevestiging dat de migratie naar IBAN voor de IBAN-Acceptgiro bijna voltooid is. Consumenten weten van het bestaan van IBAN en kunnen hun eigen IBAN vinden.

Hoewel de consumenten het grootste deel van de Acceptgiro’s elektronisch betalen via
internetbankieren, wordt nog altijd ongeveer één op de vier Acceptgiro’s op papier aangeleverd voor de verwerking. De Nederlandse consumenten gebruiken daarbij nu al hun IBAN.

Het aantal verwerkte papieren Acceptgiro’s (Acceptgiro en IBAN-Acceptgiro) in januari en februari van 2014 (5,9 miljoen) daalt sterk ten opzichte van dezelfde periode in 2013 (7,5 miljoen). Dit komt doordat bij de overgang naar IBAN een deel van de ondernemers is overgestapt op alternatieve betaalmethoden zoals FiNBOX, iDEAL, overschrijving of de Europese incasso. 1 januari 2019 zal Acceptgiro ophouden te bestaan.